Roosevelt’s Favorites

Hotel The Roosevelt selecteert vijf ‘favorites’ things’ van familie Roosevelt

12 DECEMBER 2014, AMSTERDAM, THE NETHERLANDS
Samenvatting
Een beroemde uitspraak van de first lady Eleanor Roosevelt, die haar man Franklin Delano Roosevelt bij stond tijdens zijn ambtszitting van 1933 tot 1945, is ‘Gisteren is geschiedenis. Morgen is een mysterie. Vandaag is het werkelijke geschenk.’ Naar aanleiding van deze uitspraak wordt het huidige ‘vandaag’ in het Engels nog steeds aangeduid met ‘present’. Hotel The Roosevelt stelt een lijst van 5 van geschenken samen, favorieten van de familie Roosevelt, die straks ook in het hotel herkenbaar aanwezig zullen zijn.

Hotel The Roosevelt en de bijzondere band met familie Roosevelt
In het voorjaar van 2015 opent Hotel The Roosevelt in Middelburg haar deuren. De familie "Roosevelt" is op verschillende manieren verbonden met Zeeland en Middelburg: de Zeeuwse voorouders van voormalig presidenten Theodore en Franklin D. Roosevelt van de Verenigde Staten, het Roosevelt Study Center in Middelburg (gelegen aan de overzijde van het toekomstige hotel) en de Four Freedom Awards die eens in de twee jaar worden uitgereikt aan de overkant van het hotel.

Online campagne ‘Hotel The Roosevelt Favorites’
Welke favorieten zou jij terug willen zien in Hotel The Roosevelt? De komende maanden zal Hotel The Roosevelt op zoek gaan naar nog meerdere favorieten van familie Roosevelt. Toekomstige hotelgasten zullen de mogelijkheid krijgen om hierover mee te denken. Met de online campagne ‘Hotel The Roosevelt Favorites’ zal er gekeken worden welke favorieten niet mogen ontbreken in het hotel. Medio februari zal de campagne van start gaan.

Boeken
President Franklin D. Roosevelt hield van lezen. Hij had meer dan 20.000 boeken in zijn collectie en hiervan was een van zijn meest favoriete boeken ‘A collection of Rudyard Kipling poems’. Een boek met een bundeling van gedichten, waarin de imperialistische kijk op het leven, sterk naar voren kwam. In de bijzondere wijnbar De Orient van Hotel The Roosevelt zal de hotelgast onder het genot van een glas wijn dit favoriete boek kunnen lezen.

Blauw
Voor de inrichting van Hotel The Roosevelt is een zeer speciale kleur blauw gekozen, aquamarijn. De kleur blauw was de favoriete kleur van President Roosevelt. Blauw is naast de officiële kleur van de democratische partij in de Verenigde Staten, ook een onderdeel van de Nederlandse vlag. De voorouders van Franklin D. Roosevelt komen uit Zeeland en hij was erg trots op zijn Nederlandse/Zeeuwse roots.

Bloemen
Een typisch Nederlands product, waar ook de Amerikaanse familie Roosevelt veel van hield, zijn bloemen. Wilde bloesem, magnolia en rozen waren enkele van de favorieten van de familie. Deze en vele andere bloemen zullen in alle vertrekken en in de bijzondere stadstuin van Hotel The Roosevelt niet ontbreken.

Teddybeer
De authentieke teddybeer heeft zijn naam te danken aan President Theodore Roosevelt. President Theodore Roosevelt heeft tijdens een beren jacht geweigerd een jong weerloos beertje te doden en dit werd door een cartoontekenaar in Amerika groots opgepakt en vanaf dat moment werd de omgedoopt tot ‘teddybeer’.

Sigaar
Bijzondere sigaren zullen verkocht gaan worden in Hotel The Roosevelt. Zowel President Theodore Roosevelt, als president Franklin D. Roosevelt rookten graag een goede sigaar. In de eerste helft van de 20e eeuw maakten sigarenmakers vaak speciale sigaren, waarop een president en/of een presidentskandidaat werd afgebeeld met prachtig bedrukte sigarenbandjes. Voor president Franklin D. Roosevelt is er ook een mooi etiket ontwerpen in zijn herverkiezingsperiode. 

Citaten
"Yesterday is history, tomorrow is a mystery and today is a gift." Eleanor Roosevelt
Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Hotel The Roosevelt

Hotel The Roosevelt is een nieuw hotel in hartje Middelburg. Met vier adembenemende hotelsuites, 24 bijzondere Boutiquehotelkamers, een adembenemende Presidential Suite, een in wijnen gespecialiseerde Hotelbar D’Oriënt en een beschutte stadstuin is Hotel The Roosevelt de parel van de Zeeuwse hoofdstad. Het luxe en moderne Boutiquehotel is gevestigd in het gemeentelijke monument op de Burg van Middelburg, welke uitzicht biedt over het plein voor de Adbij en de kerktoren. Op nog geen 200 meter van de Markt, de grootste winkelstraat en het Abdijcomplex kunt u genieten van een comfortabel verblijf met de daarbij horende warme gastvrijheid van het unieke hotel.

berichten