Boutique Hotel The Roosevelt opent komend voorjaar in centrum Middelburg

Transformatie gemeentelijk monument gestart

04 NOVEMBER 2014, MIDDELBURG
Samenvatting
De transformatie van het gemeentelijk monument, gebouwd op de Burg van Middelburg, naar het nieuwe chique Boutique Hotel The Roosevelt in het centrum van Middelburg is inmiddels in volle gang. Het hotel is een particulier initiatief van het Middelburgse ondernemersechtpaar Raymonde en Martin van der Louw. Eerder startten zij een goedlopende luxe bed & breakfast in Middelburg, Guesthouse 1560. Met de opening van Hotel The Roosevelt wil het echtpaar inspelen op de behoefte aan meer hotelkamers in het luxere segment in de Zeeuwse hoofdstad. Hotel The Roosevelt zal vanaf het voorjaar 2015 haar deuren openen. In het hotel worden vier hotelsuites, 24 Boutique hotelkamers, vergaderruimten, wijnbar De Orient en een beschutte stadstuin gerealiseerd. Estida Amsterdam (Hotel New York, Jopenkerk) tekent voor het interieur.

Uniek monument

Het unieke monument beschikt over heel veel authentieke details en biedt uitzicht over het plein voor de Abdij en de kerktoren van Middelburg. Ook bijzonder is de ligging midden in het centrum van de Zeeuwse hoofdstad op 200 meter van de Markt, de grootste winkelstraat en het Abdijcomplex. Hier zetelt naast het Provinciebestuur en het Zeeuws Museum ook het Roosevelt Study Center. 

Naamgeving Hotel The Roosevelt

De naam "Roosevelt" is verbonden met Zeeland en Middelburg. Voormalig president van de Verenigde Staten, Franklin D. Roosevelt, met Zeeuwse voorouders, gaf in 1941 zijn beroemde State of Union waarbij hij stelt dat iedereen op de wereld recht heeft op vier mensenrechten: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, vrijwaring van gebrek en vrijwaring van vrees. Om deze idealen levend te houden en het gedachtegoed van Roosevelt uit te dragen, worden er door het Roosevelt Study Center gelegen aan de overzijde van het toekomstige hotel eens in de twee jaar de Four Freedoms awards uitgereikt. Mei jl. is o.a. een Four Freedoms award uitgereikt aan de winnares van de Nobelprijs voor de vrede, Malala. Ook de universiteit van Middelburg, het University College Roosevelt, is vernoemd naar Roosevelt.

Citaten
"Wij denken dat Boutique Hotel The Roosevelt een nieuwe parel gaat worden in de kroon van Nederlandse hoteljuwelen. Het pand heeft een fraaie geschiedenis, de ligging is centraal en de inrichting wordt tijdloos modern in een historische context. Met de chique uitstraling en een, in onze optiek, no-nonsense mentaliteit van de eigenaren die het hotel met bezieling zullen runnen, wordt niet alleen lokaal, maar zeker ook landelijk en internationaal indruk gemaakt. Wij als Dutch PR Group zijn er trots op Raymonde en Martin van der Louw te mogen begeleiden naar de opening van het hotel." Bart Maussen, Dutch PR Group
"Door het kiezen van rijke materialen bij de verbouwing en inrichting willen wij een jaren 50 chique sfeer gaan creëren. " Martin van der Louw
Download PDF
Download PDF
Over Hotel The Roosevelt

Hotel The Roosevelt is een nieuw hotel in hartje Middelburg. Met vier adembenemende hotelsuites, 24 bijzondere Boutiquehotelkamers, een adembenemende Presidential Suite, een in wijnen gespecialiseerde Hotelbar D’Oriënt en een beschutte stadstuin is Hotel The Roosevelt de parel van de Zeeuwse hoofdstad. Het luxe en moderne Boutiquehotel is gevestigd in het gemeentelijke monument op de Burg van Middelburg, welke uitzicht biedt over het plein voor de Adbij en de kerktoren. Op nog geen 200 meter van de Markt, de grootste winkelstraat en het Abdijcomplex kunt u genieten van een comfortabel verblijf met de daarbij horende warme gastvrijheid van het unieke hotel.

berichten